Confidenţialitate

Turneul WTA de la Palermo: Organizatorii cer derogare pentru Simona Halep

După ce Italia a impus carantină românilor şi bulgarilor, organizatorii turneului de tenis de la Palermo au cerut o derogare pentru jucătoarele înscrise la această competiţie, în special pentru Simona Halep.

Turneul WTA de la Palermo va începe pe 3 august şi va consemna reluarea circuitului profesionist feminin de tenis.

Organizatorii au cerut o derogare de la obligaţia carantinei instituite pentru persoanele care vin din România şi care ar putea-o împiedica pe Simona Halep, numărul doi mondial, să participe la competiţie.

”Am trimis o solicitare urgentă ministrului Sănătăţii, Roberto Speranza, pentru a cere o derogare la ultima ordonanţă pentru jucătoarele de tenis care vor participa la turneu”, a explicat, într-un comunicat, directorul turneului, Oliviero Palma.

Ministrul italian al Sănătăţii a anunţat vineri că a semnat o ordonanţă care impune carantina la intrarea în Italia pentru toate persoanele care vin din România şi Bulgaria.

”Aceasta decizie ar penaliza jucătoare ca Simona Halep, numărul doi mondial şi deţinătoarea titlului la Wimbledon, care nu ar mai putea participa la turneul de la Palermo”, a adăugat Oliviero Palma.

Directorul turneului – care se va desfăşura între 1 şi 9 august la Palermo – s-a declarat convins că ”protocoalele sanitare adoptate de WTA sunt destul de stricte pentru a garanta siguranţa şi sănătatea sportivilor, dar şi a tuturor persoanelor implicate în eveniment”.

Circuitele profesioniste de tenis au fost întrerupte în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus.