Turistul ucrainean dispărut în Piatra Craiului a fost găsit mort

Turistul ucrainean dispărut în Piatra Craiului a fost găsit mort. Salvamontiștii spun că acesta și-a pierdut viața într-una dintre cele mai periculoase zone ale masivului și că însăși operațiunea de recuperare a trupului său va fi deosebit de grea.

 

Bărbatul de 35 de ani din Ucraina era chiar cel care avusese rolul de ghid al întregului grup. Acesta a părăsit refugiul din Șaua Grindului, ieri dimineață, și nu s-a mai întors. După mai multe ore de așteptare, ceilalți 4 turiști ucraineni au apelat numărul de urgență. Inițial, o echipă mixtă din Argeș, alcătuită din salvamontiști și jandarmi montani a mers în căutarea lui. Salvatorii au cerut și sprijinul echipelor din Brașov, care au survolat în această dimineață întreaga zonă cu un elicopter SMURD, fără rezultat însă.

Aceștia au început apoi căutări la pas, bănuind că turistul a fost victima unui accident în zona de lanțuri, una dintre cele mai periculoase din masiv. Bănuielile le-au fost confirmate, iar trupul bărbatului a fost găsit neînsuflețit, la o altitudine de 1700 de metri.

Și incursiunea pentru recuperarea trupului acestuia se anunță una extrem de dificilă, pentru că solul este acoperit de zăpadă înghețată, iar salvatorii trebuie să coboare și să urce într-o zonă de prăpăstii.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS