Confidenţialitate

Turiştii se pregătesc de un altfel de 1 Mai în Vama Veche | AUDIO

Pe litoralul românesc, deschiderea sezonului estival este asociată, an de an, cu Vama Veche. Anul acesta,  de mini-vacanţa de 1 mai, pensiunile, hotelurile şi terasele în aer liber din Vamă se pregătesc să primească turiştii cu respectarea măsurilor restrictive impuse de pandemie.

Turiștii care vor veni la Vama Veche vor petrece, in acest an, un altfel de 1 Mai. Interdicția de a  ieși din pensiune sau hotel după ora 10 seara va goli plajele. Tineri erau obișnuiți să petreacă până în zori, spune proprietarul unei pensiuni:

„Putem să ne distrăm și în modul acesta de pandemie, în limitarea unor acțiuni, practic. Ideal era, pentru tot tineretul, să fie deschise cluburi, să fie deschise nopțile, să fie deschisă petrecerea de Vamă, care a consacrat 1 Mai-ul.” 

Toată lumea se pregătește pentru mini+vacanță. Se fac ultimele reparații, hotelierii se conformează noilor măsuri restrictive.

„Ne încadrăm în cele 70% grad de ocupare, cu o camera da, una nu. Încercăm să îl aerisim frumos (hotelul) să nu avem probleme cu DSP-ul”, explică patronul unui hotel.

Primii iubitori ai satului din sudul litoralului au furat deja startul de sezon. Au preferat să vină acum pentru a se plimbe pe plajă, sau să admire marea, de un verde turcoaz.

„Sunt sigur că va fi destul de multă lume și punem siguranța noastră mai presus decât distracția asta de Vamă. Plus de asta, avem toată vara la dispoziție”, spune un turist.

“E foarte frumos și nici nu mă așteptam să fie ceva deschis. Chiar mă bucur că am văzut vreo două terase deschise”, a declarat o tânără din București.

În minivacanța de 1 Mai, Vama Veche va fi campioana distracției de pe litoral. Petrecerile pe plajă vor ține loc chefurilor din cluburile de noapte, închise din cauza pandemiei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu