Confidenţialitate

Turiștii care merg în Bali vor plăti o taxă obligatorie pentru menținerea echilibrului ecologic și patrimoniului cultural | AUDIO

Insula indoneziană Bali a introdus o taxă obligatorie pentru turiștii străini care vor să o viziteze, pentru a menține echilibrul ecologic și patrimoniul cultural al zonei. Începând de astăzi, vizitatorii veniți din străinătate trebuie să achite 150.000 de rupii (10 dolari sau 9 euro). Taxa este valabilă pe durata întregii șederi în Indonezia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Insula vulcanică atrage anual milioane de vizitatori străini, iar noua taxă urmăreşte să protejeze cultura şi mediul din Bali dar și să sprjine dezvoltarea infrastructurii regionale, după cum a declarat guvernatorul insulei, citat de BBC.

Se încearcă astfel și responsabilizarea vizitatorilor, care în repetate rânduri, s-au dezbrăcat în temple şi în alte locuri sacre, şocând populaţia insulei.

Taxa se va putea plăti direct la sosirea în aeroportul Denpasar sau online prin portalul „Love Bali” şi se va aplica doar turiştilor care sosesc din străinătate, nu și turiştilor indonezieni.

Datele oficiale arată că aproape 4,8 milioane de turiști au vizitat Bali între ianuarie și noiembrie anul trecut.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Rusia a suspendat plățile către Consiliul Arctic. Cum a motivat ministrul de Externe decizia