Confidenţialitate

Turcia: Un bărbat prins sub ruine, salvat de pompierii români după o misiune de 12 ore

Victima salvată de militarii români a fost identificată cu ajutorul senzorilor de amplificare a sunetelor. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, era prins sub grinda de beton a unei clădiri de șase etaje pusă complet la pământ de cutremurele devastatoare care au lovit atât Turcia, cât și Siria.

A fost de nevoie de 12 ore pentru a-l scoate teafăr de sub tonele de moloz.

Operațiunile de salvare continuă în majoritatea zonelor afectate, iar Austria, care suspendase orice fel de intervenție invocând „riscuri de securitate”, a reluat căutările în provincia Hatay.

„Armata turcă şi-a asumat protejarea echipei noastre”, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării austriac, Michael Bauer.

Din aceleași motive suspendase temporar operațiunile și Germania, care însă nu a anunțat când va relua căutarile.

Bilanțul cutremurelor din Turcia și Siria a ajuns la peste 28.000 de morți, iar directorul agenţiei umanitare ONU, Martin Griffiths, a avertizat că „cifra se va dubla, poate chiar mai mult de atât”, a spus acesta.

De altfel, în Siria, grupul de salvatori al Căștilor Albe a anunțat încheierea operațiunilor de căutare în zonele din nord-vestul țării, aflate sub controlul opoziției. Decizia a fost luată după ce, începând de joi, voluntarii nu mai reușit să găsească persoane în viață printre dărâmături.

Foto: Facebook/ISU București-Ilfov

Citește și: Austria și Germania suspendă temporar operațiunile de salvare în Turcia. Motivul: „Riscuri de securitate”