TURCIA: Locuitorii provinciei ”Batman” vor redesenarea frontierelor după sigla celebrului supererou

O iniţiativă promovată intens în mediul online vrea să redeseneze frontierele provinciei turceşti Batman, astfel încât să aibă aceeaşi formă cu cea a logotipului celebrului supererou din benzile desenate, potrivit presei din Turcia

„Batman are nevoie de unele schimbări! Să începem cu frontierele. Dacă le schimbăm, vor părea mai realiste”, a declarat Kemal Atakan Kirca, cel care promovează această iniţiativă prin intermediul platformei change.org.

Campania a fost lansată în urmă cu două zile și a strâns deja 10.000 dintre cele 15.000 de semnături necesare pentru a fi trimisă autorităţilor provinciei însărcinate cu studierea cazului, potrivit Agerpres.

Provincia Batman este situată în sud-estul Turciei, are o populaţie de 585.000 de locuitori iar în 2008 capitala cu acelaşi nume a reclamat fără succes drepturi de autor Hollywood-ului pentru filmele în care apare celebrul „cavaler al nopţii”.

Iniţiativa a fost primită de locuitori cu umor, iar unii au mers chiar mai departe cerând ca actuala capitală să fie redenumită ”Gotham’”, numele oraşului în care trăieşte omul liliac.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS