Confidenţialitate

Turcan: Nu vom ajunge la restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte în toată ţara

Autoritățile nu iau în calcul instituirea carantinei la nivel național în contextul înmulțirii cazurilor de SARS-CoV-2.

“Există tipul acesta de propuneri [restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte – n. red] de la nivelul comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă”, dar “măsurile se judecă de la caz la caz”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan, miercuri seară, la B1 TV.

“Nu vom ajunge la restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte în toată ţara şi în toate localităţile. Acolo unde avem o creştere a numărului de infectări sunt măsuri care sunt luate în considerare, dar, în general, atenţie, restricţionarea circulaţiei reprezintă deja o etapă de final în măsurile de restricţie şi de conformare pe care noi le urmărim. Aşa cum reprezintă o etapă finală şi afectarea activităţilor economice. Deci, pentru noi e important ca economia să funcţioneze. Atât timp cât economia funcţionează, bugetul de stat poate să acopere o parte din cheltuielile marilor sisteme, să asigure partea de cofinanţare, inclusiv pentru fondurile europene”, a adăugat oficialul guvernamental.

Premierul Ludovic Orban a convocat, miercuri seara, la întoarcerea din vizita efectuată în Statul Israel şi Palestina, o şedinţă operativă cu privire la situaţia epidemiei de coronavirus cu factori de răspundere din Ministerul Sănătăţii, MAI, MApN şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, pentru o analiză a măsurilor care se prefigurează în special în localităţile cu rata de infectare de peste 3 la mie.