„Turandot” de Puccini, duminică, la Opera Naţională Bucureşti

Operă în trei acte de Giacomo Puccini, spectacolul „Turandot” va fi prezentată duminică, de la ora 18 şi 30 de minute, la Opera Naţională Bucureşti.

La pupitrul dirijoral se va afla Tiberiu Soare.

Invitaţii speciali ai serii vor fi soprana Dragana Radakovic în rolul „Turandot” şi tenorul Kamen Chanev în rolul „Calaf”.

Distribuţia este completată de Valentin Racoveanu în rolul Altoum, Horia Sandu – Timur, Crina Zancu – Liu, Florin Simionca – Ping, Liviu Indricău – Pang, Andrei Lazăr – Pong şi Dan Incricău – Mandarinul.

Opera „Turandot” a fost compusă pe un libret de Giuseppe Adami şi Renato Simoni, după o piesă de Friedrich Schiller, bazată pe un basm persan inclus în colecţia lui Carlo Gozzi „1001 de zile” (secolul al XVIII-lea). Partitura, pe care Giacomo Puccini a lăsat-o neterminată, a fost finalizată de Franco Alfano.

Opera lui Puccini a devenit de-a lungul timpului cunoscută în întreaga lume pentru „Nessun dorma”, aria celebră din actul final, interpretată de cele mai grele nume de tenori din toate timpurile.

Premiera mondială a avut loc pe 25 aprilie 1926, la Teatro alla Scala din Milano, sub bagheta lui Arturo Toscanini. În timpul concertului inaugural, la un moment dat, dirijorul a întrerupt spectacolul la momentul din partitură până unde compusese Puccini şi a spus: „În acest moment, maestrul a pus jos pana”. După un moment de tăcere în sală, de la balcon s-a auzit: „Viva Puccini!”, urmat de ovaţiile publicului, se arată în comunicatul citat.

Biletele pentru spectacol sunt disponibile online şi la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti.

Următoarele reprezentaţii vor avea loc pe 27 aprilie şi 18 mai.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS