Confidenţialitate

TULCEA: Un cartier din Babadag, în carantină

Prefectura Tulcea a anunţat, sâmbătă, că a fost instituită carantina într-un cartier din oraşul Babadag.

Măsura va rămâne în vigoare pe toată perioada stării de urgenţă.

În ultimele zile, în cartierul Bendea au fost confirmate 12 cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Potrivit autorităților locale, locuitorii nu au respectat prevederile ordonanţelor militare.

Cartierul este delimitat de râul Tabana – E87 – strada Băilor – strada Viilor – strada Carierei – strada Vlad Ţepeş – strada Gheorghe Lazăr – strada Măcriş – strada Heracleea – strada Boteanu – Strada Ştefan cel Mare – strada Fabricii – strada Heracleea – râul Tabana.

„Măsuri de supraveghere şi pază pentru primele locuinţe din acest cartier în care au fost confirmate primele cazuri au fost luate de către Poliţia Oraşului Babadag încă din data de 10 aprilie 2020, ulterior fiind suplimentate forţele cu alţi angajaţi ai structurilor MAI, MApN şi ai Primăriei Babadag. În cartierul Bendea locuiesc aproximativ 2500 de cetățeni, marea majoritate de etnie roma (romi xoraxaj).

Potrivit datelor centralizate din verificările în teren, în 148 de case din cartierul Bendea locuiesc peste 10 persoane, la una dintre acestea fiind înregistrate 42 de persoane, fapt ce duce la creşterea riscului de transmitere a virusului”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Tulcea.

În ultima perioadă, s-au întors din străinătate 900 de persoane din oraşul Babadag. Vineri, erau în izolare 191 de persoane.

„Facem precizarea că măsurile impuse până ieri, 17 aprilie 2020, chiar dacă s-a suplimentat numărul forțelor de ordine de la zi la zi în ultima săptămână, nu au avut efectul scontat deoarece persoanele din acest cartier se deplasează liber, fără a respecta restricțiile impuse prin ordonanțele militare, iar imobilele în care locuiesc sunt cu intrari multiple și imediat după plecarea forțelor de ordine reapar pe străzi sau se deplasează prin curțile interioare, gardurile fiind deteriorate sau inexistente”, potrivit unui comunicat.