Confidenţialitate

Tulcea: Oile înecate pe nava eșuată în Portul Midia, găsite îngropate lângă Dunăre

Anchetă de proporții în județul Tulcea, într-un caz de poluare cu cadavre de animale, îngropate la doi pași de malul Dunării.

Firma vizată este crematoriul care, în urmă cu un an, a câștigat licitația pentru incinerarea cadavrelor de oi de pe nava eșuată în Portul Midia.

În localitatea Smârdan, din județul Tulcea, pe un teren viran, excavatoarele au scos din pământ cantități uriașe de leșuri, oase, crotalii, saci cu deșeuri animale.

Ancheta este coordonată de Parchetul Curții de Apel Constanța, care a efectuat două percheziții. La domiciliul patronului și la crematoriul acestuia.

Ancheta este sprijinită de Politia de Frontiera, DSV, Agenţia de Mediu, DSP din Tulcea. Specialiștii acestor instituții vor stabili modul în care  s-a derulat incinerarea oilor înecate pe nava eşuată în luna noiembrie 2019 în Portul Midia.

În urma cercetărilor de la fața locului, s-a constatat că mare parte dintre leșuri nu au fost distruse prin incinerare, ci au fost îngropate pe terenul viran din spatele crematoriului.

Au fost descoperite și resturi de alte animale, bovine și porcine. Potrivit anchetatorilor, pentru activitatea de incinerare, crematoriul din județul Tulcea colectează deșeuri animale din 7-8 județe din estul țării.

Reprezentanții firmei sunt cercetați pentru săvârșirea unor infracțiuni de poluare și încălcarea regimului deșeurilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu