TULCEA: Municipalitatea intenţionează să investească 4,8 milioane de lei în infrastructura şcolară

Primăria municipiului Tulcea a anunţat că intenţionează să investească anul acesta peste 4,8 milioane de lei în lucrări de reparaţii şi modernizări la unităţile de învăţământ.

Autoritatea locală aşteaptă ca cea mai mare parte a investiţiilor să fie suportată din instrumentul financiar Investiţii Teritorial Integrate-Delta Dunării.

Din suma de peste 4,8 milioane de lei prevăzută în bugetul local al municipiului Tulcea pentru investiţii în infrastructura de Educaţie, 1,824 milioane de lei reprezintă cheltuielile de proiectare pentru elaborarea studiilor de fezabilitate necesare unui număr de 17 obiective.

Potrivit bugetului aprobat în ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal, în acest an vor începe investiţii în 22 de unităţi de învăţământ, cele mai multe lucrări urmând să fie de reparaţii.

Trei dintre investiţiile care urmează să fie realizate în 2018 au drept obiectiv îndeplinirea condiţiilor impuse de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Delta în vederea îndeplinirii cerinţelor legale de siguranţă în caz de incendiu.

Cele trei investiţii vor fi realizate la Şcoala generală nr. 12 şi la grădiniţele cu program prelungit numerele 2, respectiv, 17, prin alocarea sumei totale de 450.000 de lei de la bugetul local.

ITI-DD este singura investiţie teritorial-integrată care se implementează în România în actuala perioadă de programare.

Acest mecanism financiar nou la nivel european presupune alocarea unor fonduri din mai multe programe operaţionale unei zone delimitată geografic, cu un anumit specific, în vederea dezvoltării şi are un buget total estimat de 1,1 miliarde de euro din fonduri europene, la care se adaugă finanţarea naţională.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS