Confidenţialitate

Tulcea, județul cu cea mai mare rată a mortalității infantile. Mai multe echipamente medicale, donate de Salvați Copiii

Secția Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Tulcea primește ajutor de la Organizația Salvați Copiii. Mai multe echipamente medicale performante au ajuns, astfel, în județul cu cea mai mare rată a mortalității infantile din țară.

Dobrogea este zona în care mor cei mai mulți copii sub vârsta de un an. Numai în județul Tulcea, rata mortalității infantile, 15 la mia de copii născuți vii, este de aproape trei ori mai mare față de media națională.

A fost argumentul major pentru care Organizația Salvați Copiii a dotat cu echipamente medicale performante, în valoare de 35.000 de euro, Neonatologia Spitalului Județean Tulcea.

Medicii de aici au de acum la dispoziție un incubator, un analizor mobil de gaze sanguine,seringi automate, pulsoximetre, cântare, trei aspiratoare chirurgicale și un sterilizator cu aer cald.

Potrivit secretarul general al Județului Tulcea, Marius Mihai, anul trecut au avut loc 933 de nașteri, dintre care 107 premature și 60 de nașteri în rândul minorelor.

Pentru a contribui la reducerea mortalității infantile din județul Tulcea, Organizația Salvați Copiii va extinde programul Sănătatea mamei și a copilului în zonele defavorizate din județ.  Mai exact la Babadag și Sulina, a anunțat președintele executiv al Organizației Salvați Copiii, Gabriela Alexandrescu.

Pe de altă parte, Neonatologia Spitalului Județean de Urgență Constanța, este, la ora actuală, a doua ca dotare la nivel național, după ce în toamna lui 2020 CJ a alocat 25 milioane pentru echipamantele medicale, atât de necesare. Iar Asociația Dăruiește Aripi a fost cea care, în prealabil, a construit secția, alocând 2 milioane de euro, din sponsorizări.