Confidenţialitate

Premierul Tudose: I-am spus ministrului de Interne că îi accept demisia, dacă şi-o dă!

Premierul a declarat, într-o emisiune tv, că va accepta demisia ministrului Internelor, dacă ar recurge la un asemenea gest în contexul scandalului generat de cazul poliţistului arestat, miercuri, pentru pedofilie.

Mihai Tudose a mai spus că nu poate munci cu un ministru care a minţit în legătură cu situaţia celui propus de Carmen Dan ca înlocuitor pentru şeful Poliţiei Române.

„Am să permit să vă divulg un lucru. Și supărarea mea față de doamna ministru. Am întrebat-o dacă este adevărat că omul acela refuză. Mi-a spus că nu este adevărat, că omul își dorește funcția. La prânz, l-am sunat pe domnul chestor (Cătălin Ioniţă), să-l întreb eu: „Chiar nu doriți această funcție?” Răspunsul a fost prompt:„ Nu, domnule prim-ministru, raportez, nu doresc această funcție. Din momentul acela am spus că un ministru de Interne care își permită să mă mintă în halul acesta, nu mai am ce să lucrez cu domnia sa. Punct! Domnia sa s-a exprimat, începând de luni, că este dispusă să-și dea demisia. A spus că în momentul ăsta eu o accept dacă și-o dă! Aici s-a închis discuția. Eu cred că domnia sa, dacă va fi lăsată, își va da demisia” a declarat premierul Mihai Tudose la Antena 3.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul a explicat că asteaptă că, într-o săptămână, să afle de la șeful Poliției, Bogdan Despescu, cine sunt cei care au ascuns atâția ani cazul polițistului pedofil.

Mihai Tudose i-a luat apărarea șefului Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei – căruia ministrul Carmen Dan i-a cerut demisia – și a atacat-o din nou pe colegă să de cabinet:

„I-am cerut să vadă exact cine au fost cei care au știut, cine au fost cei care trebuiau să ia măsuri. Și dacă au vrut să fie la pachet complici, să se ducă împreună cu el. Și nu în fața opiniei publice, ci pe la niște procurori, dacă se poate. Demiterea șefului de la omor care înțeleg că este un polițist extraordinar, omul chiar rezolvă tot ce îi pică la mână, iar mi se pare un pic exagerată. De ce cel de la omor și nu cel de la circulație, care era și șeful direct? De ce nu a plecat acasă în secunda doi, un consilier al primului ministru, care a fost șapte ani de zile coleg de tură cu făptuitorul și consilierul ministrului. Sunt întrebări la care am solicitat răspuns”, a declarat premierul în cadrul aceleiași emisiuni.