Tudorel Toader, rector al Universității Al. I. Cuza din Iași, posibila propunere pentru Ministerul Justiției

Astăzi vom afla numele noului ministru al Justiției – o decizie ce va fi luată în conducerea PSD, acolo unde premierul este așteptat cu propuneri.

Cel mai vehiculat nume în ultimele ore este cel al rectorului Universității Alexandru Ioan Cuza din IașiTudorel Toader, fost judecător al Curții Constituționale.

Un alt nume vehiculat a fost cel al preşedintei Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan.   Acesta a anunțat însă, pe Facebook, că nu va fi nominalizată.

Surse din cadrul universităţii ieşene declarau pentru News.ro, că rectorul Tudorel Toader, ar urma să fie propus pentru funcţia de ministru al Justiţiei.

Profesorul universitar ar avea susţinerea premierului Sorin Grindeanu.

Tudorel Toader ocupă, din februarie anul trecut, funcţia de rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, după ce a fost decan timp de trei mandate al Facultăţii de Drept din cadrul aceleiaşi universităţi.

Înainte de a fi ales rector, acesta a ocupat postul de judecător al Curţii Constituţionale.

Premierul Sorin Grindeanu declara recent că are mai multe propuneri de persoane care ar putea să preia conducerea Ministerului Justiţiei, existând atât varianta de a fi o persoană apolitică, cât şi cea de membru al coaliţiei de guvernare.

Amintim, funcția de ministru al Justiției a rămas vacantă după plecarea forțată a lui Florin Iordache, artizanul ordonanței 13 care a scos în stradă sute de mii de oameni.  

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS