Tudorel Toader: „Nu dau foc la țară. Sting focul după OUG 13”

Tudorel Toader a declarat că nu vrea să dea foc la țară și să pornească proteste violente printr-un proiect de ordonanță pe amnistie și grațiere, mai ales pentru că el a venit să stingă efectele OUG 13, care a avut număr cu ghinion.

„Când iei o decizie, în primul rând, nu o iei de unul singur – vorbind de un act juridic, care să capete conținut și formă juridică. Pe de altă parte, iei decizia, măsura juridică și ești obligat să vezi două componente: oportunitate pe de o parte, legalitate sau constituționalitate, pe de altă parte. Și-atunci, eu, răspunzând abrupt la întrebare, nu-mi este teamă pentru că am convingerea că nu fac ceea ce nu trebuie să fac”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader, la Antena3.

Toader a mai spus că niciodată nu a avut, până acum, sentimentul că „va da foc la țară”.

„Până acum nu am avut sentimentul acesta de treabă că „voi da foc la țară”. Știu Ordonanța 13, care a avut și un număr cu ghinion, știu efectele ei, eu am venit să sting, oarecum, focul de după ordonanță, dar nu am această temere pentru că nu am făcut și sigur nu voi face ceva de natură să creeze măcar o astfel de stare de pericol, darămite să să-l producă în mod efectiv”, a spus Toader.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tudorel Toader a declarat, că are o bună relație cu premierul Viorica Dăncilă și că înțelege afirmația sa potrivit căreia ar accepta un proiect de OUG pe amnistie și grațiere dacă e asumat de MJ, deoarece orice inițiativă are nevoie de avizul Ministerului Justiției înainte de a ajunge la Guvern.

„Chiar nu fac polemică cu nimeni. Nu răspund provocării pentru că nu răspund nimănui. (…) Am o bună colaborare cu doamna premier. Afirmația nu am auzit-o, dar o înțeleg, Nu putea să spună că: „Veniți voi, că îl primesc doar de la ministrul Justiției, că azi e Toader”. În Guvern nu vine partidul. în Guvern se duce numai ministrul. Care? Ăla care este. (…) Orice proiect, dacă vine la alt minister, nu ajunge în Guvern fără avizul Ministerul Justiției, dar poate să fie un proiect cu inițiativă parlamentară, se cere punctul de vedere Guvernului și Guvernul cere al Ministerului Justiției. Da, dăm avize, avem direcție, îmi fac opinia mea, discut cu dânșii, fac observații, sunt propuneri de tehnică legislativă, sunt observații”, a declarat Tudorel Toader la Antena3.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS