Tudorel Toader anunță existenţa unui posibil conflict de natură constituţională între Guvern şi preşedintele României

„Un subiect discutat – cel pe care îl ştiţi de la anterioara prezenţă a mea aici, care este calea de urmat pornind de la împrejurarea faptului că doi miniştri au fost refuzaţi pentru a fi numiţi în Guvernul României. (…) Mi-am menţinut punctul de vedere.

Săptămâna aceasta, până luni, voi redacta un draft, un proiect de sesizare, posibilă sesizare a CCR pentru un conflict juridic de natură constituţională între Guvernul României, pe de o parte, şi preşedintele Republicii pe de altă parte, conflict rezultat din refuzul preşedintelui de revocare şi respectiv de semnare a miniştrilor propuşi. (…) Posibila sesizare, dacă va veni, va veni de la Guvern – parte a conflictului, adică sub semnătura doamnei premier”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Prezent, luni, la şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, Tudorel Toader a declarat că unul dintre subiecte a fost „calea de urmat” după ce preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să semneze decretul pentru doi miniştri validaţi de conducerea PSD.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS