Confidenţialitate

Klaus Iohannis: ”În această săptămână, nu va mai exista nicio schimbare de miniştri”

Klaus Iohannis anunță că nu semnează decretul de revocare a lui Lucian Șova de la Transporturi și nu va lua deocamdată o decizie privind noile propuneri de miniștri transmise de PSD.

“Am primit astăzi, la două zile după remanierea guvernamentală, o propunere de remaniere guvernamentală. Acest lucru nu este de bun augur.

Avem guverne PSD-ALDE de nici doi ani. (…). Lucrurile merg foarte prost în privinţa guvernării. PSD este deja la al treilea guvern în nici doi ani. Au fost schimbate enorm de multe persoane pe poziţiile de ministru.

I-am numărat, sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt acum miniştri în aceste guverne. Aşa nu se poate guverna. Este imposibil să schimbi miniştri toată ziua, bună ziua. Eu nu sunt de acord să contribui la astfel de guvernare, care seamănă mai degrabă cu un carusel. (…)

În acest sens, în această săptămână, nu va mai exista nicio schimbare de miniştri, iar această chestiune care mi-a fost propusă astăzi va fi luată în analiză cel mai devreme după sărbătorile dedicate Centenarului şi Zilei Naţionale de 1 Decembrie”, a declarat Klaus Iohannis.

 

În urmă cu o zi, Comitetul Executiv Național al PSD a votat pentru nominalizarea Olguței Vasilescu la Ministerul Dezvoltării și a lui Mircea Drăghici la Transporturi.  Noile propuneri vin după ce  președintele Klaus Iohannis a refuzat numirea la Ministerul Dezvoltării a Olguței Vasilescu.

Sunt în continuare de părere că o soluție corectă este înlocuirea acestui guvern care a creat foarte multe probleme României.

Sunt de acord să se facă o remaniere, însă, trebuie să ții cont de faptul că este nevoie să ne amintim că ne aflăm în fața unei provocări grele: președinția UE, de la 1 ianuarie 2019, care poate să ducă la un succes, doar dacă Guvernul își face treaba. Avem nevoie de miniștrii foarte buni”a declarat, în urmă cu două zile, Klaus Iohannis, în prima sa declarație după remanierea Executivului.