Tudor Ciuhodaru vrea ca împiedicarea exercitării puterii de stat să se sancționeze cu închisoare – AUDIO

Închisoare între 6 luni și 3 ani pentru persoanele sau grupurile care, prin diverse acțiuni, vor să schimbe ordinea constituțională sau să împiedice exercitarea puterii de stat.

Iată ce prevede un proiect de lege depus la Senat de deputatul PSD Tudor Ciuhodaru.

Recunoscut pentru inițiativele legislative inedite pe care le depune, alesul susține că proiectul său nu se referă, spre exemplu, la protestele masive de stradă împotriva puterii.

Deputatul PSD vrea ca toate acțiunile care au, cităm, ”scopul de a schimba ordinea constituțională sau împiedicarea ori ingreunarea exercitarii puterii de stat” să fie sancționate.

Tudor Ciuhodaru a invocat recentele temeri legate de o eventuală rupere a Uniunii Europene.      Totuși, proiectul de lege ar sancționa și protestele masive de stradă îndreptate împotriva puterii?

Se preconizează existența unei Europe cu 2 viteze și, în acest context, mă aștept ca și aceste manifestări extremiste să capete amploare. Vorbesc despre manifestările contra ordinii constituționale și, evident, că nu putem tolera ca unitatea, independența, caracterul indivizibil al statului român să fie atacate. Rep: Proteste masive de stradă, precum cele care au avut loc în Piața Victoriei zile la rând, ar intra sub incidența acestei legi? – Fără discuție NU. Vorbim despre  manifestări la adresa românismului, la caracterul suveran, unitar și indivizibil” a spus, la Europa FM, deputatul Tudor Ciuhodaru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deputatul Tudor Ciuhodaru, care face parte în prezent din PSD,  e recunoscut pentru proiectele inedite pe care le-a depus în Parlament de-a lungul anilor.

Proiectul de lege a fost depus la Senat, în calitate primă Camera sesizată.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS