Confidenţialitate

Trupele ucrainene care apără orașul Kharkiv ar fi ajuns la granița cu Rusia, anunță guvernatorul regiunii | VIDEO

Ucraina anunță că trupele care apără Kharkivul ar fi reușit să ajungă la granița cu Rusia. Vestea a venit de la guvernatorul regiunii Oleh Sinegubov.

BBC notează că nu este clar în acest moment de câți militari ucraineni ar fi vorba și unde ar fi reușit anume să ajungă.

Agenția Reuters pe de altă parte scrie că dacă vestea se confirmă, ar arăta că ucrainenii au succes din ce în ce mai mare în a împinge forțele Moscovei înapoi în nord-estul țării.

Harkivul este al doilea oraș ca mărime din Ucraina.

Ulterior, Volodimir Zelenski le-a mulțumit trupelor ucrainene pentru reușită.

Între timp, un mesaj de la încurajare de la vârful NATO: Ucraina „poate să câştige” războiul împotriva Rusiei, care „nu se derulează” aşa cum a prevăzut Moscova. Este declarația șefului NATO, Jens Stoltenberg, într-o conferință de presă, după reuniunea informală a miniştrilor de externe din țările membre, întâlnire care a avut loc în Germania.

Cât despre situația de pe teren, pe fronturile din Ucraina, șeful NATO arată că ofensiva Rusiei din Donbas a ajuns într-un „punct mort” şi „Rusia nu şi-a atins obiectivele strategice”.

Şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba a anunţat ieri că a avut o întrevedere cu secretarul de stat american Antony Blinken, la Berlin, şi a declarat  că „mai multe arme şi alte ajutoare sunt în drum spre Ucraina”.

Foto: Shutterstock