Confidenţialitate

Trupele ucrainene au găsit la Izium o groapă comună cu sute de cadavre, cea mai mare descoperită până acum în locurile invadate de ruși | GALERIE FOTO

O groapă comună, cu peste 400 de cadavre, a fost descoperită în orașul ucrainean Izium din regiunea Harkov, recucerit de trupele Kievului. Atrocitățile sunt comparate de președintele Volodimir Zelenski cu masacrul de la Bucea.

Este cea mai mare groapă comună găsită până acum, transmite ministerul ucrainean al apărării. Aproximativ 440 de trupuri au fost descoperite de ucraineni după alungarea armantei ruse din orașul Izium.

Șeful poliției din regiunea Harkov, citat de agenția de știri Reuters, a declarat că o parte din persoanele decedate au fost împușcate, în timp ce altele au murit în timpul bombardamentelor.

În imaginile publicate de presa internațională, se poate observa cum unele morminte erau marcate prin cruci de lemn, iar gropile erau săpate printre copaci. Anchetatorii ucraineni au semnalizat zona, iar cu detectoare de metale verifică locul pentru eventuale bombe ascunse.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski compară masacrul de la Izium cu altele descoperite în lunile anterioare, cum ar fi Bucea sau Mariupol.

„Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru ororile pe care le lasă în urmă. Vom face totul pentru asta”, a declarat președintele Ucrainei.

Între timp, forțele ucrainene spun că avansează în contraofensiva din estul țării.

Citește și: Armata ucraineană a recucerit Iziumul, un oraș cheie din est. Virgil Bălăceanu, general în rezervă: „Rușii doreau să deschidă o axă dar n-au reușit”