Confidenţialitate

După ce trupele ruse au fost alungate aproape în totalitate din regiunea Harkov, Kremlinul spune că nu renunță la „operațiunea militară specială”

Rusia nu cedează. Aceasta pare să fie prima reacție a Kremlinului la contraofensiva Ucrainei, care a recucerit în ultima săptămână zeci de localități. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat, fără alte precizări, că Rusia își va atinge obiectivele operațiunii sale militare speciale.

Pe de altă parte, amână pe termen nelimitat referendumurile de anexare a teritoriilor ucrainene ocupate.

Momentul în care a ajuns războiul din Ucraina pare să fie unul în care orice negociere este imposibilă. Cel puțin cu asta sunt de acord atât Kievul, cât și Kremlinul.

Ucraina a recucerit în ultima săptămână localitate după localitate, în regiunea Harkov. Rușii au abandonat tancurile și au plecat.

Chiar Ministerul Apărării rus a publicat o hartă în care se putea vedea că forţele ruse au abandonat aproape în totalitate regiunea Harkov.

Dar, prin vocea lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Moscova anunță că Rusia își va atinge obiectivele „operațiunii sale militare speciale” în Ucraina. „Operațiunea militară continuă”, a spus Peskov. „Și va continua până când obiectivele stabilite inițial vor fi atinse”, a adăugat acesta.

Peskov a adăugat că Putin este în contact permanent cu comandanții militari din Ucraina și este informat cu privire la evoluțiile militare.

Între timp, forţele ucrainene au depășit, în timpul contraofensivei-fulger, trupele ruse. Au fost cam 8 la 1.

Citește și: Armata ucraineană a recucerit Iziumul, un oraș cheie din est. Virgil Bălăceanu, general în rezervă: „Rușii doreau să deschidă o axă dar n-au reușit”

Foto: Shutterstock