Trupele rusesti se angajaeaza ca, pana vineri, sa evite ciocnirile in Crimeea / Ucraina mentine militarii in baze

Înțelegerea este valabilă toată săptămâna viitoare, anunță postul de știri Euronews.

Ucraina și Rusia au ajuns la un armistițiu – în ziua în care locuitorii din Crimeea votează dacă sunt de acord cu lipirea acestei regiuni la Federația Rusă.

Potrivit Euronews, trupele rusești s-au angajat ca până vineri, să nu intre în Crimeea, iar trupele ucrainene promit să rămână în baze.

În ziua votului, s-au înregistrat unele nereguli. Contrar legii electorale, campania în favoarea unui vot pro-Rusoa a continuat, iar la Simferopol, în capitala provinciei, au avut loc repetiții ale unor spectacole menite să marcheze alipierea Crimeei la Rusia – AUDIO.

De la Kiev, ministrul interimar ucrainean al Apărării, Igor Teniuh, spune că forțele ruse și cele ucrainene s-au înțeles ca, până vineri, 21 martie, bazele militare ucrainene să nu mai fie blocate de forțele ruse.

Locuitorii din regiunea Crimeea se prezintă la vot în număr foarte mare.

Prezența la urne s-a apropiat deja de 50 la sută.

Primele rezultate ale referendumului se vor anunța în această seară, la ora 20.00.

Cei un milion 500 de mii de alegatori din peninsulă au fost chemați la un referendum pe tema ruperii de Ucraina și alipirea Crimeei la Rusia.

Rezultatul nu ridică nicio urmă de îndoială, comentează agenția de știri France Presse, în condițiile în care forțele ruse dețin oricum controlul asupra regiunii autonome.