Confidenţialitate

Trupa Genesis se reunește după 13 ani

Trupa Genesis se va reuni pentru un turneu în Marea Britanie, la 13 ani de la ultimul spectacol. Phil Collins, Mike Rutherford și Tony Banks au programat concerte în lunile noiembrie și decembrie.

Muzicienii au anunțat că, alături de ei, pe scenă va fi și fiul lui Phil Collins, Nicholas.

Trupa britanică Genesis a programat nu mai puțin de zece spectacole pentru sfarșitul acestui an.

”E o sonoritate Genesis pe care încă o mai avem aici”, a spus chitaristul Mike Rutherford. “Mi-a fost dor, e bine să cânți din nou”, arată muzicianul.

Turneul ”Last Domino” a fost anunțat la emisiunea matinală de la BBC Radio 2.

Rutherford a explicat: “E un sentiment minunat. Pare momentul potrivit. Abia așteptăm să cântăm. Mulți dintre contemporanii noștri au cântat mult- noi nu am avut decât două spectacole în Marea Britanie în ultimii 28 de ani”.

Muzicienii au anunțat că fiul lui Phil Collins, Nicholas, în vârstă de 18 ani, va fi bateristul trupei în concerte. ”Cântă ca mine și are aceeași atitudine”, spune Collins.

De la înfiinţarea sa, în 1967, trupa Genesis a vândut aproape 130 de milioane de albume şi a susţinut 1.400 de concerte.

La început trupa s-a înscris în linia rock-ului progresiv, revendicând influenţe diverse precum Led Zeppelin, Frank Zappa şi The Beatles.

Cântecele au devenit mai melodioase după ce Phil Collins a devenit toboşarul trupei, în 1970, şi apoi solist, în locul lui Peter Gabriel, în 1975, dar acest lucru nu a diminuat succesul mondial al grupului muzical.

Phil Collins a părăsit la rândul lui grupul Genesis în 1996, pentru a-şi construi o carieră solo de excepţie.