Trump cere Congresului 7,5 miliarde de dolari pentru refacerea zonelor inundate de Uraganul Harvey

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, le-a cerut  congresmenilor să aprobe o finanţare de 7,85 miliarde de dolari pentru a acoperi asistenţa umanitară necesară în comunităţile lovite de uraganul Harvey din statele americane Texas şi Louisiana. Suma nu poate fi deblocată direct de guvern, pentru că este prea mare, de aceea e nevoie de aprobarea Congresului.

Concret, într-o scrisoare către preşedintele Camerei Reprezentanţilor, directorul de buget de la Casa Albă, a explicat că solicitarea liderului de la Casa Albă include 7,4 miliarde de dolari pentru Fondul de Asistenţă în caz de Dezastru al Agenţiei Federale de Urgenţe dar şi alte 450 de milioane pentru programul de împrumuturi pentru dezastre al Administraţiei pentru Mici Întreprinderi.

Va mai fi nevoie și de alți bani pe viitor, așa că președintele american va mai cere deblocarea unor sume pentru a acoperi nevoile de reconstruire a locuințelor pe termen lung, avertizează Casa Albă.

Aproape jumătate de milion de oameni au declarat că au nevoie de ajutor financiar pentru a-și reconstrui casele. Aproape 80 la sută dintre locuitorii din Texas nu  au asigurări care să le acopere pagube din urma inundațiilor.

BILANȚUL URAGANULUI HARVEY

Uraganul Harvey — printre cele mai grave care au lovit SUA, din punctul de vedere al daunelor — a obligat un milion de american să își părăsească locuințele, 47 au murit iar 47 de mii de oameni locuiesc în adăposturi imporvizate.

Unii locuitori încep să revină la casele lor, în zonele unde apele s-au retras.

Imaginile unor reportaje de la fața locului, arată oameni șocați de ce găsesc în locuințele lor: pereți, mobilă și aparaturi distruse, uși smulse din loc. Oamenii își caută cu disperare lucrurile printre mormane de fiare și grămezi de obiecte.

Astăzi, președintele Trump urmează să viziteze azi regiuni afectate de inundații, a doua oară.

Houston, cel mai mare oraș din statul Texas și al cincilea din SUA, este în continuare paralizat de inundații.  Oameni cer ajutor în continuare în unele zone, prin rețeaua Twitter. Mesajul spune că cei care se află în zone afectate și pot ajuta, sunt chemați să o facă.


În Beaumont, 120.000 de locuitori au rămas fără apă potabilă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS