Confidenţialitate

Argentina: 3 femei au murit într-un incendiu provocat intenționat de un vecin, iar o alta este în stare gravă la spital. Bărbatul era deranjat de orientarea sexuală a femeilor | AUDIO

Caz șocant în Buenos Aires: trei femei au murit într-un incendiu provocat intenționat de un bărbat. O altă femeie este în stare gravă la spital. Motivul: cele patru femei erau lesbine și formau două cupluri. Au fost mai multe proteste în urma acestei tragedii pentru protejarea comunităților LGBT.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Una dintre victime, în vârstă de 52 de ani, a murit la câteva ore după incendiu, iar celelalte două la spital. O a patra femeie este acum în stare gravă la spital.

Organizațiile non-guvernamentale LGBT din Argentina spun că a fost vorba de un incendiu pus intenționat de un bărbat, vecin în acel bloc cu cele două cupluri de lesbiene.

Inițial, poliția nu a confirmat această ipoteză. Ulterior, însă, bărbatul de 62 de ani a fost arestat. Pompierii au găsit în apropierea apartamentului celor patru femei mai multe cârpe arse care erau îmbibate în lichid inflamabil.

Organizațiile LGBT au protestat în fața Congresului național al Argentinei.

Organizatorii au cerut dreptate pentru victime și au denunțat atacul motivat de orientarea sexuală a femeilor.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Soldații armatei italiene vor vâna mistreți pentru a proteja industria de prosciutto și cârnați a țării | AUDIO