Tribunalul Constanța decinde dacă Ioan Becali va fi eliberat condiționat

 

Tribunalul Constanța va decide dacă Ioan Becali va fi eliberat condiționat, după ce la şedinţa de miercuri DNA a contestat faptul că cele trei cărți scrise de Becali pot fi considerate lucrări științifice şi precizând că acesta este arestat preventiv în alt dosar pentru dare de mită.

Contestația DNA la decizia Judecătoriei Medgidia de eliberare condiționată a lui Ioan Becali s-a judecat la Tribunalul Constanța.

Procurorul anticorupție le-a spus magistraților că nu sunt îndeplinite criteriile pentru ca Ioan Becali să fie eliberat condiționat, spunând că acesta a câștigat 90 de zile prin scrierea unor cărți. DNA a contestat faptul că cele trei cărți scrise de Ioan Becali pot fi considerate lucrări științifice și că astfel nu ar fi trebuit să beneficieze de acel câștig de 90 de zile.

De asemenea, DNA a adus în discuție și faptul că, în prezent, Ioan Becali este arestat preventiv într-un alt dosar pentru dare de mită.

 

Avocatul lui Becali, Florin Șurghie, a spus că nu DNA este cel care poate decide caracterul științific al unei lucrări.

 

El a precizat că cele trei cărți scrise de Ioan Becali se referă la lumea fotbalului, domeniu pe care îl cunoaște foarte bine. Șurghie a menționat că faptul că Becali este arestat preventiv în alt dosar nu are legătură cu această cauză.

 

Ioan Becali a afirmat, în fața instanței, că pentru scrierea cărților respective a avut acordul Facultății de Educației Fizică și Sport.

 

Tribunalul Constanța a amânat pronunțarea pentru 10 decembrie. Decizia instanței va fi definitivă.

Fraţii Ioan şi Victor Becali îşi execută în Penitenciarul Poarta Albă pedepsele primite în dosarul transferurilor de jucători.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS