80 de trenuri, anulate din cauza vremii; Garniturile circulă cu întârziere

CFR Călători a anulat 80 de trenuri, majoritatea fiind legături între Capitală şi localităţi din estul ţării.

Se circulă cu restricţii de viteză pe regionalele Bucureşti, Craiova, Galaţi şi Constanţa.

“Circulaţia trenurilor va fi adaptată şi pe parcursul zilei de miercuri condiţiilor meteo extreme. În funcţie de evoluţia vremii, se fac eforturi pentru ca traficul feroviar să fie asigurat pe magistrale, între marile oraşe”, precizează compania de stat.

“Aşa cum s-a întâmplat zilele anterioare şi astăzi ne vom organiza unde va fi necesar astfel încât pasagerii să primească ceai cald, cafea, sandvişuri, în funcţie de posibilităţile din teren”, adaugă CFR Călători într-un comunicat.

CFR Infrastructură anunță că, în această dimineață, traficul feroviar este adaptat condițiilor meteo nefavorabile, de ninsori abundente și viscol.

Nu sunt linii închise și nici trenuri blocate pe trasee.

Pe magistrala București – Constanța, trenurile circulă remorcate cu locomotive Diesel și cu plug antemergător, din cauza pericolului formării de suluri de zăpada.

Se înregistrează întârzieri în circulație, acestea fiind însă determinate de adaptarea circulației la condițiile meteo nefavorabile de vânt puternic și ninsori abundente, de necesitatea atașării locomotivelor Diesel pe anumite intervale de stații din jumătatea de sud a țării, de reducerea vitezei de circulație sau de intervenția cu pluguri pentru deszăpezire.

Toate aceste măsuri sunt necesare din considerente de siguranţă şi pentru continuitate în traficul feroviar pe întreaga reţea.

Informaţii în timp real despre localizarea exactă a unui tren aflat în circulaţie puteţi afla de pe site-ul www.cfr.ro – domeniul Trenul meu (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren)

Trebuie doar să introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi astfel date în timp real despre ce staţie urmează, dacă aveţi sau nu întârziere, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire la destinaţie.

Călătorii sunt rugaţi să consulte permanent și site-urile operatorilor de transport feroviar de călători pentru informații actualizate despre trenurile înscrise în circulație sau despre trenurile anulate:

CFR Călători (operator național)

http://www.cfrcalatori.ro/

SC Regiotrans SRL Brasov (operator privat)

http://www.regiotrans.ro/#/cautare/

SC Interregional SRL (operator privat)

http://www.viaterraspedition.ro/

SC Transferoviar Calatori SRL (operator privat)

https://www.transferoviarcalatori.ro/

SC Softrans SRL (operator privat)

http://www.softrans.ro/

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS