Trenuri speciale către litoral

Compania CFR Călători pune de astăzi în circulaţie “Trenurile Soarelui” – un program estival de transport, prin care peste 40 de trenuri de zi vor lega toate regiunile ţării de staţiunile de pe litoral, dar şi de Delta Dunării.

“Trenurile Soarelui” au aer condiţionat, iar unele vagoane au internet gratuit şi servicii de bar bistro.

Trenurile “Litoral” între Bucureşti şi Constanţa ating 160 de kilometri pe oră şi nu au opriri intermediare, iar durata călătoriei este de două ore.

Trenurile vor circula pe toată perioada sezonului estival, anunţă compania de transport feroviar.

Ele vor fi introduse de azi în circulație, treptat, până în 10 septembrie, şi vor asigura legături între toate regiunile ţării şi cele mai căutate destinţii de vacanţă pe perioada verii.

De asemenea, majoritatea trenurilor care sosesc din ţară vor avea legături frecvente cu trenuri care circulă între Constanţa şi staţiuni, precizează CFR Călători.

Potrivit CFR, “Trenurile Soarelui” sunt dotate cu aer condiţionat, unele vagoane având şi wifi gratuit şi bar.

În ceea ce priveşte tarifele, o călătorie Bucureşti – Constanţa, fără reduceri, pe tren interregio, costă 59,6 lei, însă dacă este achiziţionat un bilet dus-întors se acordă o reducere de 10 la sută. În cazul în care biletul dus-întors este achiziţionat online, se adaugă o reducere de cinci la sută.

De asemenea, pentru cumpărarea biletelor cu cel puţin 21 de zile înainte, se acordă o reducere de 25% din tariful de transport. Călătorii mai pot beneficia şi de oferta de grup. Pentru un grup de două – cinci persoane, reducerile acordate sunt de până la 30% dacă achiziţionarea se face online, precizează CFR Călători.

Biletele pot fi achiziţionate de la casele de bilete din gări şi agenţii de voiaj CFR, de la automatele din gări, precum şi telefonic sau online, pe site-ul CFR Călători.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS