Trenul Unirii va merge de la București la Iași

Mesajul unității românilor din București la Iași cu un tren denumit simbolic Trenul Unirii.

Acesta va pleca din București Gara de Nord la ora 05:48 iar pe parcursul călătoriei vor fi organizate diferite acțiuni care vor evoca momente istorice în contextul #Centenarului României – se arată într-un comunicat al CFR Călători.

Trenul Unirii va fi remorcat de o locomotivă Tricoloră și va putea fi întâmpinat de localnici în stațiile: Ploieşti Sud (~06:30), Buzău (~07:40), Focşani (~08:50), Tecuci (~09:30), Bârlad (~10:25), Vaslui (~11:15), Bârnova (~11:55), Iaşi (~12:20).

Un grup de bicicliști bucureșteni va veni pe 24 ianuarie pentru a se prinde în horă la Iasi.

Cicliștii vor ajunge la ora 12.20 cu Trenul Unirii și vor urca spre Piața Unirii. Ei nu vor sta decât până la ora 13.45.

În cinstea Centenarului Unirii, în ciuda frigului care se anunța pe 24 ianuarie, bicicliștii sunt invitați la o tură inedită: ‘desenarea’ hârtii României pe străzile Iașului.

“Ne vom întâlni miercuri, 24 ianuarie la Palatul Culturii la ora 11.45, iar la 12.00 vom porni spre Gara Iași. Traseul e puțin mai dificil de urmat fiindca, pentru a realiza harta cu oarece acuratete, sunt necesare opiri/porniri ale inregistrarii in repetate randuri, dar credem ca merita efortul. La final vom merge in Piata Unirii pentru a face o ‘hora’ a bicicletelor, dupa care ne vom incalzi la un vin fiert “, spun organizatorii pe Facebook.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS