Tren privat pe ruta Timișoara și Baia Mare

Un tren privat dotat cu sisteme de informare a pasagerilor, sisteme audio-video, internet, prize pentru curent electric, instalaţii performante de aer condiţionat şi încălzire va face legătura între Timişoara şi Baia Mare. Primul tren a plecat sâmbătă dimineaţă.

Compania operează cu trenuri care oferă condiţii mai bune, dar preţul biletelor este la acelaşi nivel cu cele practicate de SNCFR.

„Am decis ca primul tren de acest gen să circule pe ruta Timişoara – Arad – Baia Mare, urmând ca din luna decembrie, odată cu introducerea noului Mers al trenurilor, din Timişoara să plece două trenuri, cuplate, care vor circula până la Oradea, urmând ca de acolo ele să se separe, unul continuându-şi drumul spre Baia Mare, iar celălalt îşi va continua drumul spre Cluj- Napoca. Vagoanele acestor trenuri au o zonă ‘business’ şi una ‘economic’. Toate scaunele sunt dotate cu măsuţe, zona ‘business’ având mese între scaune’, a declarat Valer Blidar, preşedintele companiei Astra Vagoane Călători SA Arad.

Vagoanele au fost achiziționate de la o companie de căi ferate din Danemarca şi sunt dotate cu sisteme de informare a pasagerilor, sisteme audio-video, internet, prize pentru curent electric, instalaţii performante de aer condiţionat şi încălzire.

Până în luna aprilie 2019 vor circula 15 garnituri, valoarea investiţiei ridicându-se la circa 20 de milioane dolari.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS