Confidenţialitate

Trei “legende” ale sportului românesc, în comisiile Comitetului Internațional Olimpic

Nadia Comăneci, Octavian Morariu şi Mihai Covaliu vor face parte din comisiile Comitetului Internaţional Olimpic pentru 2020, informează ComitetulOlimpic şi Sportiv Român – COSR.

Octavian Morariu – deja membru CIO pentru România, şef al comisiei CIO pentru viitoarele ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă – a fost cooptat încă de anul trecut în Comisia CIO de Coordonare a Jocurilor Olimpice de iarnă Beijing 2022, condusă de Juan Antonio Samaranch, iar acum a fost reconfirmat.

Mihai Covaliu – președintele COSR – se va afla, împreună cu Nadia Comăneci, glorie a gimnasticii, printre membrii Comisiei CIO pentru Anturajul Sportivilor, prezidată de starul ucrainean al atletismului – Serghei Bubka.

Mihai Covaliu este şi şeful altei comiși CIO: cea de marketing şi comunicare a Asociaţiilor Comitetelor Olimpice Europene (EOC), precum şi membru în comisia de marketing a Asociaţiilor Comitetelor Olimpice Naţionale (ANOC).

Este cea mai numeroasă reprezentare a României la nivel înalt în Comitetului Internațional Olimpic, din toată istoria acestui for.