Confidenţialitate

Trei femei din Etiopia, sechestrate într-un apartament din Timişoara | AUDIO

A fost alertă de gradul zero la Timișoara după ce într-un apel telefonic la 112 o femeie cerea în limba engleză ajutor susținând că a fost sechestrată într-un apartament din oraș.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Imediat după apel, telefonul a fost închis. Polițiștii de la Serviciul de Investigații criminale au început ancheta și după câteva ore, au reușit să identifice locul de unde a fost dat apelul, un apartament dintr-un cartier situat aproape de zona centrală a orașului.

În locuință, oamenii legii au descoperit 12 migranți de origine etiopiană și sudaneză.

Cei 12, 9 bărbați și 3 femei, au ajuns în Timișoara venind din București. Cu toții aveau permise de ședere temporara în Romania, iar unii dintre ei au lucrat câteva săptămâni într-o brutărie de lângă capitală. Dar, își doreau să plece din Romania spre Marea Britanie.

Au venit la Timișoara și au închiriat un apartament  așteptând momentul potrivit pentru a se imbarca într-un tir care să-i ducă spre Germania și apoi mai departe spre destinația finală. Numai că, liderul grupului, un cetățean din Sudan în vârstă de 28 de ani, cel care ținea legătura cu traficanții de migranți, le-a spus femeilor, din Etiopia, că mai au de dat câteva mii de euro pentru a putea fi duse peste graniță și până nu va primi banii nu le va lasă să iasă din locuință.

Una dintre femei, în vârstă de 25 de ani, s-a speriat, a luat telefonul liderului grupului și a sunat la 112 anunțând că a fost sechestrată. Când a aflat, bărbatul a luat telefonul, l-a închis și l-a aruncat în toaletă.

Polițiștii au reușit să găsească locația de unde s-a efectuat apelul și i-au ridicat pe migranți și i-au dus la audieri. În acest caz se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți și privare de libertate fiind sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Sursa foto: Facebook Poliția Română

Citește și: 100 de persoane, reținute după perchezițiile DIICOT de joi pentru destructurarea rețelelor de trafic de droguri | AUDIO