Trei dosare Colectiv, reunite într-un singur proces la Tribunalul București

Cele trei dosare privind Colectiv au fost reunite într-un singur proces la Tribunalul București.

Urmatorul termen al procesului a fost stabilit pentru 12 februarie.

În urma incendiului din clubul Colectiv, 64 de tineri și-au pierdut viața și peste 180 de persoane au fost rănite.

 

Dosarul în care sunt judecați pompierii Antonina Radu și George Petrică Matei va fi reunit cu dosarul Colectiv în care sunt inculpați patronii clubului și fostul primar Cristian Popescu-Piedone.

Inițial, procurorii de la DNA și Parchetul General au trimis în instanțe trei dosare în legătură cu tragedia de la Colectiv.

Pe 15 mai 2016, Judecătoria Sectorului 4 a dispus reunirea la Tribunalul București a dosarului în care sunt acuzați patronii clubului cu cel în care este inculpat Cristian Popescu-Piedone.

Motivul invocat a fost faptul că în primul dosar a nu există nicio instituție parte responsabilă, iar despăgubirile cerute de victimele incendiului nu erau acoperite

De asemenea, pe 6 decembrie 2017, Tribunalul Militar București a decis că dosarul pompierilor să meargă la Tribunalul București.  

Pompierii Antonina Radu și George Petrică Matei au fost trimiși în judecată de DNA, fiind acuzați de abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor, cei doi nu au întocmit niciun act de control, deși au făcut mai multe inspecții și nici nu au luat vreo măsură pentru că firma care nu avea autorizație de securitate la incendiu să fie luată în evidență de către ISU București.  

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS