Confidenţialitate

Transportul urban în crizele de sănătate publică – conferință online

Asociația Green Revolution vrea să afle de la autoritățile publice din trei mari orașe – București, Iași și Oradea – cum va arăta transportul public, în contextul crizei de sănătate publică prin care trecem.

Conferința va avea loc online, luni, 11 mai, în intervalul 10:00 – 11:30, va putea fi urmarită atât pe site-ul Green Report, cât și pe pagina de facebook a publicației.

Invitati la conferinta: Gabriela Vrânceanu Firea – Primar General al Capitalei, Ilie Bolojan – Primar Oradea ; Mihai Chirica – Primar, Iași, Cristian Sporiș – Vicepreședinte, Raiffeisen Bank; Vicepreședinte Asociația Municipiilor din România; Raluca Fișer – Moderator & Președinte, Asociatia Green Revolution & World Cycling Alliance; Lucian Mîndruță – Jurnalist; Alina Stepan – Director General, Ipsos România.

În cadrul dezbaterii, vor fi prezentare rezultatele unui Studiu Național realizat de către compania Ipsos România și comandat de Asociația Green Revolution și Raiffeisen Bank, cu privire la obiceiurile cetățenilor de deplasare în orașe, în perioada de dinainte și după declararea stării de urgență. Studiul va arăta modul în care starea actuală de criză a modificat comportamentele de deplasare a locuitorilor și cum pot interveni autoritățile locale în întâmpinarea acestora.

“Situația în care ne aflăm astăzi este una fără precedent în istoria recentă a transporturilor. Ca orice experiență, trebuie să analizăm rezultatele și să învățăm lecțiile necesare. După această criză, obiceiurile de mobilitate urbană vor fi probabil schimbate peste tot în lume. Deja au apărut două tendințe clare cu efecte pozitive pentru performanța sistemelor de mobilitate și pentru mediu: munca la distanță și ciclismul. Cu toate acestea, odată cu ridicarea restricțiilor, există pericolul real al creșterii călătoriilor individuale în autoturisme personale pentru a evita mijlocele de transport în comun și a respecta cerințele de distanțare socială. Conferința Transportul urban în crizele de sănătate publică – oportunități și perspective își propune să aducă în dezbatere toate aceste probleme pentru a înlesni dialogul dintre reprezentanții mediului de afaceri, ai autoritaților locale și al ONG-urilor. Împreună cu invitații noștri ne propunem să ajutam la identificarea măsurilor concrete și aplicabile de îmbunătățire a transportului urban în noul context economico-social, la diminuarea aglomerației din trafic, dezvoltarea modalităților de transport în oraș și localitățile limitrofe, dezvoltarea infrastructurii de mașini electrice și piste de biciclete, reducerea poluării aerului, dezbaterea posibilităților de a realiza campanii de conștientizare ample, cu rezultate rapide la nivelul populației”, transmit reprezentanții Asociației Green Revolution.