Confidenţialitate

Transportatorii de la COTAR protestează în Piața Victoriei

Sindicaliştii de la Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România protestează la această oră joi în faţa Guvernului .

“Indiferent ce a anunţat Guvernul, în urma protestului organizat miercuri, noi vom ieşi în stradă joi, cu cele 5.000 de maşini din toată ţara, pentru a arăta Guvernului că nu ne mai lăsăm păcăliţi. Aceeaşi promisiune ne-a mai stopat acţiunile, trei ani la rând. Până când nu vedem în vigoare OUG promis, cu eliminarea sintagmei “în mod repetat”, cu trecerea activităţii de’ rent a car’ la Ministerul Transporturilor, nu renunţăm la programul de proteste anunţat”, a precizat Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.

Coloana se va forma din faţa Guvernului, până la Casa Presei, arată un comunicat al COTAR remis Agerpres.

“Dacă nici de această dată nu se va rezolva problema semnalată de noi, transportatorii rutieri autorizaţi de persoane, vom organiza un miting de amploare în fiecare săptămână, în perioada următoare, când vom bloca Bucureştiul cu autocare, microbuze şi taxiuri din întreaga ţară”, a subliniat Vasile Ştefănescu.

La sfârşitul lunii februarie, COTAR a anunţat că amână protestele, în urma întâlnirii cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi cu ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, şi a decis să aştepte publicarea proiectului Legii taximetriei pe site-ul Ministerului Dezvoltării, conform promisiunilor primite.

Potestul COTAR vine la o zi după cel al Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT).