Transportatorii acuză ASF că majorările de tarife prezentate în cazul polițelelor RCA nu sunt reale. UNTTR: Creșterile sunt mult mai mari

Transportatorii acuză Autoritatea de Supraveghere Financiară că manipulează, cu bună-știință, opinia publică în cazul tarifelor RCA.

Prețurile polițelor nu au crescut cu până la 50% – așa cum susține ASF, ci s-au triplat, din vara anului trecut și până în ianuarie, susține Uniunea Transportatorilor Rutieri.

Secretarul-general al UNTTR – Radu Dinescu – spune că le-a prezentat celor de la ASF polițe cu tarife triplate, dar aceștia nu le-au inclus în statistica lor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 La fel susține și președintele COTAR, Vasile Ştefănescu, într-un comunicat de presă: ”Membrii COTAR nu sunt de acord cu afirmaţia reprezentanţilor ASF, care susţin că preţul poliţelor de asigurare nu au crescut decât cu sume până la 50%. Aşa cum ni s-a cerut, noi am adus sute pe poliţe de asigurare, prin care să demonstrăm că preţurile au crescut cu 100%-200%. Firmele de asigurare nu au venit cu niciun document care să arate contrariu”.

Radu Dinescu a oferit, pentru Europa FM,  și câteva exemple.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă acum 3 ani, polițele RCA erau undeva sub 1.000 de euro, ele s-au scumpit până la 1.000 de euro în 2015.  Am arătat și există și pe site-ul nostru – polițe pentru un camion plătite cu 1.000 de euro în 2015 care s-au încheiat pentru 2016 cu 3.000 de euro. Practic, o triplare (…)”, a spus Radu Dinescu.

Datele prezentate recent de ASF arătau că prețurile polițelor RCA pentru autoutilitare sau autocamioane au crescut în ianuarie cu 46% – față de iunie 2015.

…iar prima medie pentru aceste asigurări, în cazul vehiculelor de transport persoane, era cu doar 61% mai mare.

 

 

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS