Confidenţialitate

Transgaz a acuzat public constructorul Spedition UMB pentru explozia puternică de joi dimineața soldată cu 4 decese | AUDIO

Explozia de pe Autostrada Moldovei: compania Transgaz a acuzat public constructorul Spedition UMB pentru deflagrația puternică produsa joi dimineața, soldată cu decesul a patru oameni și rănirea altor cinci. Transportatorul de gaze susține că firma nu a respectat avizul de amplasament, că nu avea voie să lucreze deloc în zona rețelei de gaze care intersectează autostrada și că nu avea avizul Transgaz pentru operațiunile de deviere a conductelor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Transgaz acuză firma constructoare că a facut lucrări de decopertare, iar din acest motiv în zona în care s-a produs explozia, conducta de gaze ajunsese să fie la o adâncime cuprinsă între 60 de centimetri și un metru, arătau măsurătorile făcute în cadrul anchetei.

În rest, mai sus și mai jos de locul deflagrației, conducta de gaze este îngropată la adâncimi de până la 2 metri. În documentele consultate de HotNews.ro apare scris clar că în zona conductei de gaze, pe o distanță de 20 de metri, de o parte și alta, lucrările de construire a drumului puteau fi făcute numai după avizarea de către Transgaz a operațiunilor de relocare a conductelor de gaz.

Compania de Autostrăzi a susținut joi că din informațiile de până atunci, „constructorul Spedition UMB nu efectua lucrări de relocare a rețelei de gaz, ci doar de îmbunătățire a terenului de fundare a corpului autostrăzii”, fără a explica de ce totuși se lucra în zona conductei de gaz dacă aceasta nu fusese mutată. Până acum, constructorul autostrăzii nu a avut nicio reacție referitoare la tragedia produsă pe șantierul său.

Sursa foto: ISU Vrancea

Citește și: Grav accident de circulație pe DN6, Teleorman între un tir și 2 autocare. 4 persoane au fost rănite | AUDIO