Confidenţialitate

Transfer în Germania pentru doi dintre răniții în explozia de la hala de reciclare din Popești Leordeni

Doi bărbați, internați la spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, în urma exploziei produse, vineri, la un depozit de reciclare a deșeurilor din Popești Leordeni vor fi transferați în Germania.

În cazul celorlalți pacienți internați la Spitalul Floreasca, medicii nu au cerut transferul în străinătate.

Ambii pacienți de la Spitalul Bagdasar Arseni din București au suferit arsuri de gradele II și III pe mai mult de jumătate din suprafața corpului și le sunt afectate și căile respiratorii, în urma unei explozii produse la o hală de reciclare din Popești Leordeni.

Unul dintre bărbați are 54 de ani și arsuri pe aproape 70% din corp, iar celălalt, 43 de ani și arsuri pe 55% din suprafața corporală. Încă de aseară, medicii au cerut transferul lor în străinătate, iar Departamentul pentru Situații de Urgență a găsit locuri la o clinică din Germania.

În privința celorlați 3 răniți, internați la Spitalul Floreasca, dintre care unul cu arsuri pe 90% din corp, medicii au considerat că aceștia pot fi îngrijiți în România și nu s-ar impune transferul în străinătate.

11 persoane au fost rănite, vineri, în urma unei explozii la un depozit de deșeuri din Popești Leordeni. 5 persoane au fost în stare gravă, cu arsuri și au fost transportate la spitalele Floreasca și Bagdasar Arseni, iar alte două, una cu cu arsuri minore și alta cu intoxicație cu fum, au fost duse la Spitalul Sfântul Ioan din Capitală