Confidenţialitate

Traian Băsescu regretă decizia instanței în dosarul “Gala Bute”

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat că a primit condamnarea Elenei Udrea în dosarul “Gala Bute” cu foarte mare părere de rău că şi i-a recomandat acesteia să se apere.

Întrebat cum a primit sentinţa, Băsescu a răspuns: “Cu foarte mare părere de rău, care pleacă din convingerea că femeia asta nici nu a primit geanta cu bani şi nici nu a făcut un abuz în serviciu atâta timp cât nu are o semnătură pe un document de achiziţii sau ceva“.

Liderul PMP a adăugat că Elena Udrea are calea revizuirii sentinţei.

Cred că are calea revizuirii, să-şi pună avocaţii să strângă documentele, să le spună şi să ceară revizuirea sentinţei“, a adăugat Băsescu.

El a precizat că şi el a dorit organizarea Galei Bute.

A fost o hotărâre a Guvernului. Îmi pare rău, şi eu am vrut să se facă Gala Bute. Nu am fost unul care să spună să nu boxeze campionul mondial Bute în România. A avut avizul ministrului Justiţiei“, a mai spus fostul şef de stat.

Acesta a menţionat că a vorbit deja cu Elena Udrea.

Îi recomand să se apere. Ce va face, decide ea. Am şi vorbit (cu Elena Udrea – n.r.). Nu-i bună (starea ei- n.r.), ştiu asta de la fratele meu când a fost condamnat cum s-a simţit“, a afirmat Traian Băsescu.

Instanța supremă a condamnat-o definitiv pe Elena Udrea la 6 luni de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu.

Instanţa a respins cererea depusă de Elena Udrea privind repunerea procesului pe rol.

În plus, judecătorii au admis în parte apelul declarat de Rudel Obreja, în cazul acestuia fiind contopită pedeapsa de la instanţa de fond cu o alta dată de Curtea de Apel Bucureşti.

Rudel Obreja rămâne însă cu o condamnare de cinci ani de închisoare cu executare.