Traian Băsescu își anunță demisia de la șefia PMP

Într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook, Traian Băsescu a anunţat că intenţionează să renunțe funcţia de preşedinte al PMP.

Fostul președinte adaugă că va declanşa procedurile de ”predare a ştafetei”, el afirmând că şi-a atins obiectivul de a crea un partid nou care să acceadă în Parlamentul European şi în Parlamentul României.

”Sincer cred că mi-am atins obiectivul politic de a crea un partid nou şi mi-am încheiat şi misiunea politică în fruntea Partidului Mişcarea Populară. În 2014 Partidul Mişcarea Populară a reuşit să intre în Parlamentul European. La legislativele din 2016 Partidul Mişcarea Populară a reuşit să intre în Parlamentul României”, a scris Traian Băsescu.

Potrivit lui Traian Băsescu, procedura de desemnare a unui nou preşedinte al PMP va fi declanşată imediat.

”Există o osatură sănătoasă a partidului, pe care o nouă generaţie de politicieni să poate să construiască un partid puternic. Eu consider că de azi, începând cu reluarea lucrărilor Parlamentului, mi-am încheiat mandatul în funcţia de preşedinte al PMP şi voi declanşa imediat procedurile de predare a ştafetei către cei care trebuie să preia responsabilitatea evoluţiei partidului. Să avem zile bune”, a adăugat Traian Băsescu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS