Traian Băsescu, audiat la Parchetul Militar, după ce senatorul Ioan Ghișe a acuzat că a fost scos cu forța de la Palatul Cotroceni

Traian Băsescu a fost audiat miercuri la Parchetul Militar.

Fostul președinte a spus că a fost chemat să dea declarații după o plângere depusă de senatorul Ioan Ghișe.

E vorba de un incident mai vechi, din 2012, atunci când parlamentarul a acuzat că a fost scos cu forța din Palatul Cotroceni, de la recepția dată atunci de Ziua Naţională a României.

Fostul președinte nu a vrut să spună în ce calitate a fost audiat.

Am fost chemat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar București pentru o declarație legată de plângerea pe care a făcut-o senatorul Ghișe că a fost evacuat de la ceremonia desfășurată la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Naționale din 2012. Am dat o declarație„, a spus Traian Băsescu, la ieșirea din sediul Parchetului Militar.

Întrebat de jurnaliști ce le-a spus procurorilor, Traian Băsescu a spus că „ce a știut”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Inițial, plângerea lui Ioan Ghișe a fost depusă la Parchetul General, însă acesta și-a declinat competența, întrucât angajaţii Serviciului de Protecţie şi Pază sunt cadre militare.

Parlamentarul spunea, în 2012,  că a fost „luat pe sus” şi a fost „scos în stradă” de agenții SPP de la Palatul Cotroceni.

Ioan Ghişe purta atunci pe sub cămaşă un tricou pe care era scris “Poporul a decis, Băsescu e demis„, mesaj prin care făcea referire la faptul că Traian Băsescu ar fi trebuit demis în urma referendumului din iulie 2012.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS