Traficul rutier pe DN7, la Călimăneşti, a fost deviat

Traficul rutier pe DN7, la Călimăneşti, a fost deviat pe DN7 C (varianta ocolitoare), din cauza apei de pe carosabil, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, Loredana Sandu.

Potrivit sursei citate, apa de pe carosabil provine din scurgerile de pe versanţi şi în zonă intervin pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.

„La Călimăneşti, pe DN7, la kilometrul 194+500 metri, este apă pe carosabil. Traficul a fost deviat pe DN7C, varianta la kilometrul 191 şi 198. Intervin pompierii militari”, a anunţat Loredana Sandu.

Probleme din cauza precipitaţiilor abundente sunt în mai multe zone din judeţul Vâlcea, unde traficul este îngreunat de apa acumulată pe carosabil, cum este cazul localităţilor Măciuca şi Fârtăţeşti.

În judeţ au fost inundate zeci de gospodării şi pompierii intervin pentru evacuarea apei.

IGSU a instituit marţi Cod Roşu privind scurgeri importante de pe versanţi, torenţi, pâraie, niveluri, cu depăşiri ale cotelor de pericol, în bazinele hidrografice ale râurilor Olteţ, Cerna şi Olt, în intervalul orar 9,30-20,00, în judeţele Vâlcea, Argeş şi Gorj.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS