Confidenţialitate

Traficul rutier, îngreunat pe A1 București-Pitești și A2 București-Constanța, din cauza ploilor. Risc de inundații în Bihor

Traficul rutier e îngreunat joi dimineață din cauza ploii pe autostrăzile A1 București-Pitești și A2 București-Constanța. Pe A3 București-Ploiești este apă pe carosabil în zona kilometrului 34, în apropierea localității Gruiu, din județul Ilfov.

Este aglomerație și pe sensul de intrare în Capitală al DN 4, în localitatea Popești Leordeni, și DN 1A, în Mogoșoaia, dar și pe Centura Capitalei.

De asemenea, traficul rutier se desfășoară alternativ, pe un fir, dirijat de polițiști, cu restricție de 30 de km pe oră, pe DN 76, în localitatea Drăgănești, din județul Bihor, din cauza unei viituri.

De altfel, riscul de inundații se menține pe râul Crişul Negru. O viitură se propagă către granița cu Ungaria.

Autoritățile locale iau în calcul inundarea controlată a unui teren agricol dacă nivelul apelor va crește și mai mult.

Prefectul de Bihor Dumitru Țiplea: „Pe cursul Crișului Negru, în mai multe puncte unde pot exista riscuri, vadul în acest moment este în zona Tinca și coboară, după ce trece de Tinca vadul este mai mare și albia este mai deschisă. Dacă în continuare va ploua, vor fi niște riscuri de inundații.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

În ultimele zile, s-au atins cote istorice pe râurile Crişul Negru, Boga, Galbena şi Valea Roşie; s-au înregistrat peste 140 de litri pe metru pătrat.

Un cod roșu de inundații pe mai multe râuri din județul Bihor este în vigoare până joi la prânz.