Se reia traficul pe podul de la Agigea

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat joi că va deschide circulaţia pe podul de la Agigea în 26 mai, de la ora 0.00, pe toate cele patru benzi, după finalizarea lucrărilor de reparaţii.

”În urma reparaţiilor efectuate în ultima perioadă, anunţăm ca începând din data de 26.05.2017, ora 00:00, circulaţia pe podul de la Agigea se va desfăşura pe toate cele 4 benzi, fără restricţii”, se arată în comunicat.

Podul a fost închis complet circulaţiei în perioada 8-25 mai.

Podul de la Agigea este situat pe Drumul Naţional 39 (DN39), kilometrul 9, fiind principalul drum care face legătura între Constanţa şi Vama Veche, trecând prin Mangalia. Lucrările la podul vechi de la Agigea au fost începute în 2010 şi urmau să fie finalizate în februarie 2013, dar au fost mult întârziate.

CNAIR a închis circulaţia în luna mai pe pod la propunerea constructorului, măsura fiind sprijinită de Poliţia Rutieră.

După redeschiderea podului, toate cele patru benzi vor putea fi utilizate fără restricţii de circulaţie pe întreaga durată a sezonului estival, potrivit companiei. În cazul în care vremea va fi favorabilă, fără vânt puternic, aceasta va permite finalizarea lucrărilor într-un termen mai scurt, susţin reprezentanţii CNAIR.

Podul de la Agigea a fost dat în folosinţă în 1983 şi de atunci a fost de mai multe ori în diverse lucrări de remediere a defectelor. Potrivit specialiştilor, podul a fost proiectat şi construit greşit.

Între timp, în apropierea vechiului pod a fost construit unul nou, mai modern, pe care circulaţia a fost deschisă la finalul anului 2015.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS