Confidenţialitate

Traficul din mai multe județe, afectat de vremea rea

În Prahova, restricțiile de trafic pe DN 1 au fost anulate, ceea ce a făcut ca circulația în dreptul stațiunilor montane să se blocheze din nou.

La limita județelor Brașov și Prahova un TIR a derapat și a blocat drumul, în timp ce la Comarnic, un brad a căzut pe carosabil – transmite corespondentul Europa FM, Diana Frâncu.

Alte drumuri din Braşov, Covasna, Harghita, Sibiu şi Caraş-Severin sunt afectate de ninsori, arată Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

La Brăila, autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone nu mai sunt lăsate să urce pe bac pentru a ajunge în județul Tulcea.

Poliția din Brăila a instituit filtru pe DN 22B și întoarce mașinile din drum.

Măsura se impune după ce Poliția județului Tulcea a decis să închidă drumul național care leagă localitățile Smârdan și Măcin.

Şi pe Defileul Jiului situaţia este asemănătoare, iar la Sibiu, drumul spre staţiunea Păltiniş ar putea fi închis.

În Vrancea vântul puternic creează probleme de la o oră la alta. Au început să apară și probleme în trafic.

Sunt restricții de trafic pe DN 2 la Adjud, unde un tir a derapat și s-a oprit într un bloc.

O macara încearcă sa ridice autotrenul, iar în zona respectivă traficul de desfășoară cu dificultate.

În continuare, vântul creează cele mai mari probleme. A rupt stâlpi de electricitate și rețele de curent.

Potrivit ultimei raportări făcute de autorități, la orele prânzului 29 de localități din județ nu aveau curent electric.

În Hunedoara, echipele de intervenție lucrează și la această oră, mai ales că unele dintre localitățile în care nu există energie electrică sunt izolate și a fost nevoie și de ajutorul salvamontiștilor și al celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Echipele vor rămâne pe teren până la remedierea tuturor avariilor.

În același timp, la nivel județean, circulația rutieră s-a desfășurat în condiții de iarnă, echipajele de la drumuri naționale și județene intervenind pentru îndepărtarea stratului de zăpadă depus.