Trafic feroviar adaptat condiţiilor meteo

Circulaţia trenurilor este adaptată la condiţii meteo nefavorabile, informează un comuniat al CFR SA.

Echipele feroviare de specialitate fac verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor aflate sub cod galben, iar pe segmentele unde situaţia o impune se intervine operativ pentru remedierea tuturor deranjamentelor tehnice care se pot înregistra la nivelul şinei, din cauza temperaturilor foarte scăzute.

Pasagerii sunt rugaţi ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la staţia CFR din localitatea de îmbarcare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească sau accesând site-ul www.cfr.ro.

Conform unei atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, până mâine la prânz, ninsorile se vor extinde dinspre sud-vestul extrem al ţării şi vor cuprinde treptat regiunile sudice, iar stratul de zăpadă nou depus va fi de aproximativ 10 centimetri.

În Oltenia şi vestul Munteniei vântul va avea intensificări temporare, atingând la rafală 50-55 km/h, iar în sudul Banatului 60-70 km/h, viscolind zăpada.

Vremea se va menţine geroasă în majoritatea regiunilor, iar în estul Transilvaniei şi în nordul şi centrul Moldovei, temperatura aerului va coborî local sub minus 15 grade. În sudul Dobrogei, precum şi în estul şi centrul Munteniei, inclusiv în municipiul Bucureşti, va ninge slab, îndeosebi peste noapte, iar vântul va sufla cu 40-45 km/h.