Toyota recheamă 3,4 milioane de vehicule din întreaga lume, pentru probleme la airbaguri

Toyota Motor a anunțat că va rechema 3,4 milioane de vehicule din toată lumea, din cauza unui defect electronic care poate duce la nefuncționarea airbag-urilor în accidente, relatează Reuters.

Acțiunea include 2,9 milioane de vehicule vîndute pe piața americană și privește modele Corolla produse în 2011-2019, Matrix produse în 2011-2013, Avalon produse între 2012-2018 și Avalon Hybrid produse în 2013-2018.

Defecțiuni ale unității electronice de control a vehiculelor ar putea duce la o funcționare parțială sau la lipsa declanșării airbag-urilor și ar putea împiedica funcționarea corectă a unor elemente ale centurilor de siguranță.

În aprilie, U.S. National Highway Traffic Safety Administration a anunțat că există probleme ce privesc 12,3 milioane de airbag-uri care privesc un număr de producători auto, inclusiv vehiculele pe care Toyota le recheamă. Alte vehicule afectate sunt cele produse din 2010 până în 2019 vândute de Fiat Chrysler Automobiles, Honda Motor, Hyundai Motor, Kia Motors Corp și Mitsubishi.

Acestea au fost echipate cu o unitate de control a airbag-urilor produsă inițial de TRW Automotive Holdings Corp, care acum este deținută de ZF Friedrichshafen.

În total, U.S. National Highway Traffic Safety Administration a apreciat că opt decese ar putea fi legate de problema descoperită.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS