Confidenţialitate

Toyota a lansat un robot-bebeluş pentru a stimula instinctul matern – VIDEO

Toyota Motor Corp a prezentat, luni, un robot de mici dimensiuni, denumit Kirobo Mini, construit pentru a funcţiona ca un companion-bebeluş în Japonia, o ţară care se confruntă cu o scădere dramatică a ratei naşterilor, deoarece multe dintre femeile nipone decid să nu aibă copii, informează Reuters.

Noul proiect non-auto al companiei Toyota vizează inversarea unei tendinţe demografice periculoase, din cauza căreia această ţară ocupă primul loc în topul naţiunilor industrializate cu cel mai accelerat ritm de îmbătrânire a populaţiei.

Din acest motiv, Japonia se confruntă cu o scădere a populaţiei fără precedent pentru o ţară care nu se află în război şi nu este devastată de foamete şi boli.

”Se clatină puţin, iar asta imită un bebeluş care este aşezat, dar care nu şi-a dezvoltat încă abilitatea de a-şi păstra echilibrul”, a spus Fuminori Kataoka, creatorul robotului Kirobo Mini.

”Această vulnerabilitate are rolul de a stimula o conexiune emoţională”, a adăugat el.

Toyota intenţionează să comercializeze robotul Kirobo Mini, care clipeşte şi vorbeşte cu o voce de bebeluş, cu suma de 39.800 de yeni (392 de dolari) în Japonia, în 2017.

toyota-kirobo-mini-2

Robotul va fi pus în vânzare alături de un ”leagăn”, dar şi de un scaun pentru bebeluşi, creat pentru a putea să fie fixat în suportul pentru pahare din automobile.

https://www.youtube.com/watch?v=jQDqUIgyj9c

Foto: toyota-global.com