Confidenţialitate

“Toy Story 4”, în fruntea box-office-ului nord-american

Animaţia “Toy Story 4” s-a instalat confortabil pe prima poziţie a box-office-ului nord-american, cu încasări de 118 milioane de dolari în primul său weekend de prezenţă în cinematografe, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de compania de specialitate Exhibitor Relations şi preluate de AFP.

Al patrulea episod al aventurilor lui Woody şi Buzz Lightyear şi-a făcut, însă, intrarea pe marile ecrane într-o manieră mai puţin spectaculoasă decât se estima. Date fiind “recenziile excelente” de care a avut parte până acum, revista Variety prevede ca animaţia să rămână pe ecrane până la sfârşitul verii.

După cel de-al treilea lungmetraj din 2010 ce părea să încheie magistral saga “Toy Story”, Pixar îi recuperează din nou pe carismaticii Woody, Buzz Lightyear şi celelalte personaje simpatice ale acestei francize animate în “Toy Story 4”, un film în regia cineastului debutant Josh Cooley, care mizează pe vocile reputaţilor actori Tom Hanks, Tim Allen, Christina Hendricks, Tony Hale, Annie Potts, Jordan Peele şi Keanu Reeves.

Această nouă aventură propusă de studiourile Pixar-Disney începe cu apariţia lui Forky, o jucărie specială, construită de fetiţa Bonnie cu ajutorul unei furculiţe din plastic şi a plastilinei.

Sângeroasa păpuşă Chucky se întoarce pe marile ecrane în “Child’s Play”, un horror în regia lui Lars Klevberg (“Polaroid”, 2019), aflat pe poziţia a doua, cu încasări de 14,1 milioane de dolari în primul său weekend în cinematografe şi o distribuţie din care fac parte Aubrey Plaza, Gabriel Bateman şi Brian Tyree Henry.

Încă o dată, Chucky pare să fie jucăria perfectă pentru un copil, când, de fapt, se dovedeşte a fi o maşinărie menită să ucidă – devenind o păpuşă dotată cu inteligenţă artificială, care poate manevra după bunul plac aparatele electrocasnice.

Al treilea loc este ocupat în continuare de “Aladdin” cu Will Smith în rolul duhului din lampă, cu încasări de 12,2 milioane după acest weekend. De la lansarea sa în urmă cu cinci săptămâni, această producţie Disney a obţinut 287 milioane de dolari în America de Nord.

Noile aventuri ale oamenilor în negru din “Men in Black: International” cad pe locul al patrulea – după ce ocupaseră locul întâi în primul weekend de la lansare – cu încasări de doar 10,8 milioane de dolari şi de 52,7 de milioane în două săptămâni de prezenţă în cinematografe.

În noul film “Men in Black”, afişul este împărţit de Tessa Thompson, Chris Hemsworth, Liam Neeson şi Emma Thompson, care joacă din nou rolul agentei “O”. De data aceasta cei patru eroi se confruntă cu o nouă ameninţare, cea a unui agent extraterestru infiltrat în cadrul organizaţiei.

Locul al cincilea îi revine animaţiei “The Secret Life of Pets 2”, cu încasări de 10,3 milioane de dolari în weekend şi de 117 milioane în trei săptămâni de proiecţii pe marile ecrane.