Toulouse Lautrec lansează un videoclip cu poveștile persoanelor fără adăpost – VIDEO

Noul videoclip Toulouse Lautrec aduce în prim plan beneficiari ai asociaţiei Samusocial din România, persoanele rămase fără adăpost. Videoclipul porneşte de la un concept al artistului Cătălin Rulea şi este regizat de Vladimir Dembinski, cu Daniel Kosuth în spatele camerei.

Videoclipul piesei ”Pot să merg și singur” anunţă cel de-al patrulea album al trupei în acelaşi timp în care face un apel la empatie şi compasiune.

La începutul anului trecut  a avut loc deschiderea  primei expoziții de pictură și grafică a persoanelor adulte fără adăpost din București,  „Cine suntem?”, proiect în spatele căruia s-a aflat tot organizația Samusocial.

Samusocial din România (Serviciul de Ajutor Mobil de Urgenţă) este un dispozitiv de intervenţie de urgenţă care vine în întâmpinarea persoanelor celor mai desocializate care au fost reduse la stadiul de simplă supravieţuire, căci au devenit “victime” care nu mai pot şi nici nu mai ştiu cum să beneficieze de ajutoarele de drept comun. Samusocial este o metodologie de asistenţă pentru cele mai excluse persoane din marile oraşe imaginată de doctorul Xavier Emmanuelli.

Organizaţia Samusocial din România activează în Bucureşti încă din 2004